top of page

Embrace the reef.

Schermafbeelding 2020-06-01 om 15.33.20.

We leven in een tijd waarin veranderingen in het klimaat dagelijks te zien zijn in de media. Het gaat over procenten, de opwarming van de aarde, en wat zijn de gevolgen? Alle gevolgen hiervan zijn direct zichtbaar onderwater, de koraalriffen, het thema van dit onderzoek. 

Consumeren leidt tot het verdwijnen van onze koraalecosystemen. We zijn dat ons niet of nauwelijks bewust omdat het zich onder de wateroppervlakte afspeelt. 

In mei 2018 heb ik tijdens mijn reis naar de Filipijnen de schoonheid en de desastreuze vernietiging van verschillende koraalriffen met eigen ogen aanschouwd. Door mijn onderzoek heb ik ontdekt wat de waarde is van dit ecosysteem, en hoe het ons laat zien dat we echt moeten letten op ons consumptie gedrag. 

Ik haal met mijn collectie van sweaters het bewustzijn boven de waterspiegel met een installatie van tegenstellingen. De schoonheid van de installatie wordt verbroken zodra jouw weerspiegeling zichtbaar wordt. Ik wil met mijn installatie de kijker bewustmaken van het 'consument' zijn in deze wereld.

Verpakkingsmaterialen en dump vormen de basis van deze handgemaakte sweaters waarvan stofbewerkingen, kleuren, structuren, vormen en prints zijn gebaseerd op de kwetsbare schoonheid van het koraal. 

Dit project was voor mij een zoektocht naar mijn eigen verhouding als maker met de vervuilende kledingindustrie, waarin bewustzijn nu wordt omgezet in recycling, maar waar wat mij betreft nog een slag te maken is het nadenken over, en het koesteren van aankopen. 

Project 2018/2019

Prospects - Kunstliefde Utrecht

Tentoonstelling Prospects 20190118  (17)
bottom of page