top of page

About me.

girl 10 fav.JPG

Josja Louise Feld (1994) 

Ik zie mezelf als een mode ontwerper, met een grote voorliefde voor ambacht, materialen en prints. Mijn collecties zijn een explosie van vorm onderzoek, intuïtief- en experimenteel werken met verschillende materialen en het omzetten van oude ambachten naar eigen hand. Ik zie mode als een manier om, al makende, onderzoek te doen en antwoorden te vinden op vraagstukken rondom duurzaamheid. 

Ik ben een echte kijker en haal mijn inspiratie uit wat ik in het dagelijks leven tegenkom en zie. Mijn werk en de thema's die ik aan de kaak stel hebben vrijwel altijd te maken met de mens in relatie tot het milieu. Zo probeer ik bij te dragen aan bewustwording over eigen consumptiegedrag en de consequenties daarvan op het milieu. 

Ik vertel mijn verhaal in eigen gemaakt materiaal, prints en kledingstukken waarin liefde, tactiliteit en verfijning zichtbaar zijn. Mijn ontwerp keuzes ontdek ik al makende. Ik gebruik technieken die veel tijd kosten. Tijdens het maken bedenk ik wat ik wil doen en waarom. Doen en denken zijn bij mij onlosmakelijk verbonden in mijn maakproces. 

Fotografie: Lieve Eek 

bottom of page